jump to navigation

Όταν ένας "τρελλός" οπλίζει μιά γκράδα του 1918 και πυροβολεί με προπολεμικιά μολυβένια βολίδα, κατά αγνώστων παιδιών… 19 Δεκεμβρίου, 2008

Posted by J.McManus in Άντε απέδώ ρε σεις!.
trackback

…αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν κάποιοι (δεν ξέρω ΠΟΙΟΙ, και δεν θα κάνω τον Σέρλοκ Χολμς να ψάξω να τους βρω, ούτε ν’ αρχίσω την σπέκουλα: ότι το ΠΑΣΟΚ επιζητά Εκλογές ή πίσω απ’όλα αυτά κρύβονται ξένα κέντρα κλπ)… που επιμένουν να ρίχνουν ελαιόλαδο, στην φωτιά που σιγοβράζει…

 Σημασία έχει ότι συνειδητοποιείς ξεκάθαρα ότι υπάρχουν κάποιοι που ΔΕΝ θέλει να σταματήσει τ’ όλον νταβαντούρι.

 Που σημαίνει σ’ απλά Ελληνικά, ότι πλέον σηκώνεις τα χέρια ψηλά, «παραδίνεσαι» μέσα σου, και δεν σε ζώζει ούτε η δωρεάν ψυχαναλυτική: λογο-θεραπεία/blog-ο-θεραπεία.

 Ούτε η θεραπευτική μελέτη της «φόρμας» των Tranmere, Rotheram, Doncaster Rovers, Ayr Utd και Stenhousemuir σε λυτρώνει πλέον

 Το θέμα ΔΕΝ είναι ΤΙ είδους χρώμα εορτών θα περάσουμε (μαύρα, γκρίζα, σταχτί κλπ Χριστούγεννα) αλλά ότι δεν γνωρίζω καν αν υπάρχω και μέχρι την (ονομαστική) εορτή μου.

Σχόλια»

1. nik.athenian - 19 Δεκεμβρίου, 2008

Έλα ρε Μακ τώρα. Εδώ καθαρίσαμε από πιο στριμόκωλες καταστάσεις σε άλλες δεκαετίες, τώρα θα μας πάρει καπάκι η μαυρίλα;
Τούτο το χειμώνα άμα τον πηδήξαμε
άλλα δέκα χρόνια καθαρίσαμε…

2. Χρήστος - 19 Δεκεμβρίου, 2008

Άντε, πες, αυτός που έριξε είναι τρελός και θέλει κι άλλο νταβαντούρι.

Το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ, που βγήκαν και μίλησαν αμέσως για δολοφονική επίθεση, ενταγμένη στο σχέδιο καταστολής του κινήματος, πώς να τους χαρακτηρίσεις;

3. J.McManus - 19 Δεκεμβρίου, 2008

Εγώ πλέον ΔΕΝ δύναμαι να χαρακτηρίσω τίποτις!
Κάθε μου γραφή, δέχεται τόννους «υποδείξεων» αυτολογοκρισίας!

Άρχισα πλέον να γίνομαι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ενοχλητικός!

Όχι πως δεν το επιδίωκα, αλλά δεν γνωρίζω όμως αν έχω και τις κατάλληλες δυνάμεις να τ’ αντιμετωπίσω!

4. xBerliner - 19 Δεκεμβρίου, 2008

Ρε συ Μακ είναι δυνατόν να αρχίζεις τις συνομωσιολογίες (ποιοι είναι από πίσω και τί σκοπούς έχουν;).
Κανένας δεν είναι από πίσω. Ένας «αγανακτισμένος πολίτης» (πιθανόν από αυτούς με ξυρισμένα κεφάλια) που νομίζει ότι η «αναρχία» είναι εχθρός της πατρίδας και πρέπει να παταχθεί.
Και πριν από μερικά χρόνια ένας αγανακτισμένος πολίτης (πάλι επί κυβέρνησης νου δου) μπήκε σε ένα λύκειο και σκότωσε έναν καθηγητή.
Όσο και να έχουν αλλάξει οι καταστάσεις, η νου δου είναι ισχυρά συνδεδεμένη με ακροδεξιούς και παρακρατικούς μηχανισμούς. Και το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορεί να τους ελέχξει. Λειτουργούν αυτόνομα στο όνομα της τάξης (όπως αυτή την καταλαβαίνουν) και της δεξιάς παράταξης. Να σου θυμίσω μόνο ότι την εποχή της δολοφονίας του Τεμπονέρα, δεν ήταν αυτή η μόνη περίπτωση που «αγανακτησμένοι πολίτες», που ψηφίζαν νου δου άρχισαν να ενεργούν για το καλό της παράταξης. Θυμάμαι την εποχή εκείνη (που είμουν μαθητής λυκείου) να τηλεφωνούν άλλοι «αγανακτισμένοι» γονείς στους δικούς μου στο σπίτι και να προσπαθούν με διάφορους τρόπους να τους πείσουν ότι οι καταλήψεις είναι έργο εχθρών της πατρίδας, κουμουνιστών, αναρχικών κ.τλ. και να μη με αφήσουν να βγω από το σπίτι. Επίσης θυμάμαι «αγανακτισμένους» γονείς να έρχονται στο σχολείο και να προσπαθούν με τσαμπουκά (του σκυλάδικου στυλ πληρώνω και κάνω ότι γουστάρω και εσείς κωλόπαιδα στην γωνία) να σπάσουν τις καταλήψεις.
Έχω την εντύπωση ότι σε λίγες μέρες ο Κωστάκης θα αναγκαστεί να πει αυτό που είπε και ο θείος του στη δολοφονία Λαμπράκη (αν και είναι προφανές ότι σήμερα δεν κυβερνάει κανένας αυτό τον τόπο).

J.McManus - 19 Δεκεμβρίου, 2008

Ρε συ Μακ είναι δυνατόν να αρχίζεις τις συνομωσιολογίες

Eίμαι πεπεισμένος πλέον ότι ΔΕΝ είσαι καλός αναγνώστης αδερφέ!

5. Γιάννης Π. Τριανταφύλλου - 19 Δεκεμβρίου, 2008

Αγάντα Μανώλη… να φτάσουμε στη γιορτή σου, μπας και «καβαλήσουμε» και μέχρι τη δική μου…
Να σου πω κάτι, προτιμώ να λέω ακόμα και τα αυτονόητα και ας γίνομαι ενοχλητικός, μπορεί να «μαζέψω» κοντά μου κι άλλες γνώμες και να φτιάξουμε κάτι καλό στη στάχτη…

έγραφα χθες για το ίδιο θέμα στο blog μου, για την παράνοια μας και την υπερβολή μας (http://toatomo.blogspot.com/2008/12/blog-post_4478.html και http://toatomo.blogspot.com/2008/12/blog-post_8613.html και http://toatomo.blogspot.com/2008/12/blog-post_8184.html), τα σχόλια σου καλοδεχούμενα…

6. Γιάννης - 19 Δεκεμβρίου, 2008

Και μετά λένε για εσένα mac ότι ψάχνεις για συνωμοσίες, οι άνθρωποι δια της καθοδηγήσεως της κωλοφυλλάδας (Ελευθεροτυπία) νομίζουν ότι ζούμε στο 1962, και να σου ο Λαμπράκης, τα τρίκυκλα και οι Γκοτζαμάνηδες. Συνέλεθετε ρε, έχει φύγει ο βασιλιάς, οι Ψυχροπολεμικός κόσμος διαλύθηκε και την χώρα για 20 χρόνια την κυβέρνησαν οι «σοσιαληστές» του ΠΑΣΟΚ. Το ξέρετε καλά δεν έχει καμιά σχέση η σημερινη Ελλάδα με την Ελλάδα του ’60 (και το δυστήχημα είναι ότι οι τότε αριστεροί δεν έχουν καμια σχέση με τους σημερινούς).

Υ.Γ. Μιλά διαρκώς αυτή η Αριστερά για το Λάμπράκη, συγγνώμη ξέρουμε πολλούς αριστερούς από το συγκεκριμένο χώρο (αλλά και από το σύνολο της Αριστεράς) που να μοιάζουν με το Λαμπράκη σε επίπεδο ιδεών, αγωνιστικότητας, ήθους και αυτοθυσίας;

7. Ελεύθερος Σκοπευτής - 19 Δεκεμβρίου, 2008

« Το ξέρετε καλά δεν έχει καμιά σχέση η σημερινη Ελλάδα με την Ελλάδα του ‘60 »

Εμείς το ξέρουμε, η κυβέρνηση της δεξιάς δεν το ξέρει και εκφωνεί μέτρα για τον τουρισμό – λίγο κρασί λίγο θάλασσα και τ’ αγόρι μου.

Σε ότι αφορά την ουσία πάντως, θα προσυπογράψω το επόμενο ποστ με τη ρήση του Ροϊδη… «η συμφορά της ελλάδας, είναι οι έλληνες».
Και πριν πει κανείς ότι «δεν είμαστε πια στην εποχή του ροΊδη», ας το παραφράσω σε «η συμφορά της ελλάδας, είναι οι ΚΩΛΟέλληνες».

Από κει και πέρα, όσο αριστερά είναι η κανέλλη άλλο τόσο και το κουκουέ. No hope there.

8. xBerliner - 19 Δεκεμβρίου, 2008

«άνθρωποι δια της καθοδηγήσεως της κωλοφυλλάδας »
Μιας και αναφέρεσαι σε μένα (μιας και μόνο εγώ σε αυτό το ποστ έκανα σχόλιο που παραπέμπει εκεί) να σου πω ότι προφανώς δεν είσαι και πολύ συχνώς εδώ πέρα. Αλλιώς πιθανόν θα ήξερες ότι την «Ε» όχι δεν την πιάνω στα χέρια μου, αλλά ούτε το σάιτ της ανοίγω.

«την χώρα για 20 χρόνια την κυβέρνησαν οι “σοσιαληστές” του ΠΑΣΟΚ»
Συμφωνώ (και για την σωστή ανορθογραφία). Αν μου εξηγήσεις, χωρίς να μπλέξεις με συνομωσιολογίες (π.χ. τα επεισόδια είναι υποκινούμενα από το πασόκ για να ρίξει τη νου δου από την εξουσία), γιατί ποτέ δεν εμφανίστηκαν «αγανακτισμένοι» πολίτες στα 20 χρόνια του πασόκ, θα δεχτώ και εγώ ότι λέω μαλακίες. Και επί πασόκ υπήρξαν κινητοποιήσεις, καταλήψεις, σπασμένες βιτρίνες, και αστυνομική βία.

«Eίμαι πεπεισμένος πλέον ότι ΔΕΝ είσαι καλός αναγνώστης αδερφέ!»
Τώρα που το ξαναδιάβασα, μπορεί και να κατάλαβα λάθος.

«σημασία έχει ότι συνειδητοποιείς ξεκάκαθαρα ότι υπάρχουν κάποιοι που ΔΕΝ θέλει να σταματήσει τ’ όλον νταβαντούρι»
Σωστά. Και αυτοί δεν βρίσκονται μόνο στα αριστερά.
Τα τελευταία 15 χρόνια έβλεπα τους εφήβους να γίνονται σταδιακά πιο συντηριτικοί από τους γονείς τους. Στις αρχές των 90ς όσοι δίναμε πανελλήνιες και είμαστε άνω του μετρίου, κάτι σχολές ευελπίδων δεν τις είχαμε ούτε για φτύσιμο. Μέσα σε λιγότερο από 15 χρόνια είδα τις στρατιωτικές (και αργότερα τις αστυνομικές) σχολές να ανεβαίνουν και να ανεβαίνουν… Παράλογο. 17άρης που μπορεί να επιλέξει να σπουδάσει σχεδόν ότι γουστάρει να επιλέγει να γίνει καραβανάς και μπάτσος. Από την άλλη έβλεπα και την συνεχή άνοδο των ακροδεξιών (χρυσαυγήτες) και ότι αποκτούσαν σταδιακά μεγαλύτερη πρόσβαση σε νέους και μεγαλύτερη ανοχή από την ευρύτερη κοινωνία. Βάλε και χουντόδουλο (που πολλοί νέοι, όχι η πλειοψηφία αλλά πολλοί, τον πήγαιναν) και έδεσε το γλυκό.
Αλλά έκανα λάθος. Αυτή ήταν μόνο η μια πλευρά του νομίσματος. Φαίνεται είμουν πολύ απαισιόδοξος και έβλεπα μόνο τη μια πλευρά. Η ριζοσπαστικοποίηση ερχόταν και από την άλλη πλευρά, την αριστερή. Αυτο που βλέπουμε σήμερα είναι η σύγκρουση των δύο πλευρών. Και από ότι φαίνεται τη σύγκρουση τη θέλουν και την επιδιώκουν και οι δύο πλευρές. Και να εύχεσαι να μαζέψει λίγο τους ακροδεξιούς του ο κωστάκης γιατί θα έρθει κανένας καινούργιος τεμπονέρας μέσα στις γιορτές και μετά άντε γεια.

9. εξαποδω - 19 Δεκεμβρίου, 2008

Μα άμα δεν κάνεις τις «πρέπουσες» αναφορές στην Ελλάδα του ’60 θα πρέπει τότε να πεις κάτι για τις δεκάδες χιλιάδες «αριστερές» μεζονέτες και τις χιλιάδες αριστερές «καρέκλες» και «αργομισθίες» της Ελλάδας του ’00. Θα πρέπει αντί για το Γρηγόρη Λαμπράκη να μιλήσεις για τον …Τσίπρα. Οπότε τζιιιζ! Το θέμα καίει! Πϊσω πάλι, λοιπόν, στο ’60 (από το …πατάρι του Ιανού, βεβαίως-βεβαίως).

ΥΓ. Αλήθεια στην δεξιά ΕΡΤ πόσες αργομισθίες (όχι θέσεις εργασίας, «αργομισθίες» επιμένω) «αριστερών» και «επαναστατών» των Εξαρχείων υπάρχουν σήμερα; Πόσες; Θα μας πει κάποιος, κάποτε;

10. Πάνος - 19 Δεκεμβρίου, 2008

Αγάντα, λέμε! 🙂

11. Γιάννης - 19 Δεκεμβρίου, 2008

Δίορθωση προς xBerliner: Μάλλον δεν θυμάσαι καλά τα 20 χρόνια του Πασοκ ήταν που άνθισε το λουλούδι των «αγανακτησμένων πολιτών» και κυρίως εκεί γύρω στο 85, με την δεξιά στροφή του ΠΑΣΟΚ άκμασε το φαινόμενο των «σοσιαλ-φρουρών» και σε αυτούς (από πλευράς τύπου) δεν ήταν μόνο η Αυριανή, αλλά όλο το μπλοκ αστικών εφημερίδων (Ελευθεροτυπία, Εθνος κ.ά. οι παλιότεροι τα γνωρίζουν καλύτερα).

12. xBerliner - 19 Δεκεμβρίου, 2008

«καλά τα 20 χρόνια του Πασοκ ήταν που άνθισε το λουλούδι των “αγανακτησμένων πολιτών” »
Εγώ πάλι γιατί δε θυμάμαι «αγανακτισμένους» πολίτες με ρόπαλα (και τώρα τελευταία με κουμπούρια) στα χέρια επί πασόκ, ενώ θυμάμαι «αγανακτισμένους» πολίτες (και με ρόπαλα (καλαμπόκας), και με πέτρες (κυνηγούσαν το συμπιλίδη και τους ψηφοφόρους του), και με ρόπαλα και κουμπούρια σήμερα) όποτε η νου δου ήταν στριμωγμένη στη γωνία; Το πασόκ (κοίτα ρε που υποστηρίζω και το πασόκ) δεν είχε ιστορικά ποτέ πρόσβαση σε παρακρατικούς μηχανισμούς. Ίσως γι΄αυτό (και όχι εκούσια) να μην εμφανίστηκαν επί εποχής του.

13. omadeon - 20 Δεκεμβρίου, 2008

Χαίρομαι για το υγιέστατο ποστ και για τα υγιή σχόλια.

Χαίρομαι γιατί η παράνοια είναι σαν τη μουστάρδα στο φαγητό.

Λίγη μουστάρδα το νοστιμίζει, πολλή το χαλάει εντελώς.

ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΡΑΝΟΪΚΩΝ
και πεινασμένων


Σχολιάστε

  • Φτου κι απ΄την αρχή πάλι...

  • Οι πίσω μου σελίδες

  • macmanus12@yahoo.com

    Προστεθείτε στους 65 εγγεγραμμένους.